nw: Praten en denken over teksten? Maak kennis met rijk woordenschatonderwijs! (online workshop)

Praten en denken over teksten? Maak kennis met rijk woordenschatonderwijs! (online workshop)

Dat woordenschat van belang is voor het begrijpen en gebruiken van taal is alom bekend. Een goede woordenschat zorgt voor een betere (mondelinge) taalvaardigheid. In ons onderwijs wordt woordenschat veelal door middel van expliciete didactiek aangeboden. Bij deze vorm worden de woorden door een gerichte instructie uitgelegd en geoefend. Uit onderzoek is echter gebleken dat leerlingen en studenten meer woorden leren op een impliciete manier. Rijke teksten bieden een kans om in onze lessen op impliciete wijze aan woordenschat te werken. Wanneer we teksten aanbieden waar leerlingen en studenten over kunnen nadenken en met elkaar en met jou als leerkracht over kunnen praten, dan bieden we rijker woordenschatonderwijs.

Maar wat is precies rijk woordenschatonderwijs? Wat verstaan we onder rijke teksten, waar vind je deze en hoe pas je ze vervolgens toe in jouw les?

Naar de antwoorden op deze en andere vragen gaan we op zoek tijdens de workshop Praten en denken over teksten? Maak kennis met rijk woordenschatonderwijs! Vanuit de onderwijskundige dialoog leggen we de koppeling tussen de theorie en de praktijk en werken we samen aan het ombuigen van een bestaande les naar een rijke woordenschatles. Wil jij nog beter kunnen werken aan de woordenschat van jouw leerlingen of studenten? Dan is deze workshop iets voor jou!

De online workshop wordt op verschillende momenten voor het po-vo-mbo/hbo aangeboden:

Zaterdag 8 oktober 2022po
Zaterdag 22 oktober 2022vo
Zaterdag 5 november 2022mbo/hbo
Tijd09.30 uur – 12.30 uur
Kosten€95

Deze workshop kan op aanvraag incompany worden aangeboden.

Contact met het CVMT

Wilt u meer informatie over de diensten van het CVMT? Stel gerust uw vraag.